Frankrijk simpel langs Zuid-Korea in achtste finale WK

Frankrijk heeft zich als vierde land geplaatst voor de kwartfinale van het WK voor vrouwen. Het duel met Zuid-Korea (3-0 winst) was al na acht minuten beslist.

Dankzij treffers van Marie-Laure Delie in de vijfde minuut en Elodie Thomis drie minuten later leidde Frankrijk - dat zich als winnaar van Groep F had geplaatst voor de achtste finale - al snel met 2-0. Toen Delie drie minuten na rust het derde doelpunt maakte, was de wedstrijd definitief beslist.

In de kwartfinale komt Frankrijk nu uit tegen Duitsland, dat Zweden zaterdag uitschakelde. Australië en China schaarden zich ook al bij de laatste acht van het WK. In de nacht van dinsdag op woensdag hoopt Nederland hetzelfde voor elkaar te krijgen. Titelverdediger Japan is dan de tegenstander.