Duitsland in Astana op jacht naar goals zonder Gomez

Duitsland moet het in de uitwedstrijd tegen Kazachstan stellen zonder Mario Gomez. De enige centrumspits in de selectie van bondscoach Joachim Löw heeft tijdens de afsluitende training op donderdag een dijbeenspier verrekt.

Duitsland in Astana op jacht naar goals zonder Gomez

Voor Löw rest niets anders dan in de Astana Arena met een valse nummer 9 aan te treden. Spelmaker Mario Götze zal Gomez vervangen en á la Messi in de punt van de aanval opereren. Thomas Müller en Julian Draxler ondersteunen hem vanaf de flanken.

Het spelsysteem is de Duitse internationals niet vreemd. Tijdens de oefeninterland tegen Nederland van vorig jaar november trad Duitsland ook aan zonder echte centrumspits. Toen wisselden Götze, Reus en Thomas Müller elkaars beurtelings af in de punt van de aanval.

Vooralsnog komt volgens Kicker alleen het WK-kwalificatieduel in Astana vooralsnog in gevaar voor Gomez. Dinsdag kan hij in het thuisduel met Kazachstan in Nürnberg mogelijk alweer opdraven. Zo niet, dan moet Löw wellicht alsnog een echte aanvaller bij de selectie halen.

In dat geval zou Stefan Kiessling gezien de blessure van Miroslav Klose in aanmerking komen voor een verlate uitverkiezing voor Die Mannschaft. De clubtopscorer van Bayer Leverkusen (zestien competitiegoals) wordt echter al tijden genegeerd door Löw.

Duitsland verdedigt vrijdagavond in Kazachstan de koppositie in Groep C. Met tien punten uit vier duels heeft het drie punten voorsprong op Zweden, dat vrijdagavond tegen Ierland speelt en bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen