'Reserverol Gomez is geen probleem voor Duitse ploeg'

Evenals Arjen Robben is Mario Gomez bij Bayern München voorlopig veroordeeld tot de reservebank. De 27-jarige spits moet na langdurig blessureleed eerder dit seizoen de vorige zomer van VfL Wolfsburg aangetrokken Mario Mandzukic voor zich dulden.

'Reserverol Gomez is geen probleem voor Duitse ploeg'

Voor de Duitse ploeg zijn deze ontwikkelingen vervelend, aangezien Gomez tot de eerste twee opties voor de spitspositie behoort. Doordat routinier Miroslav Klose (Lazio) twee maanden is uitgeschakeld, moet bondscoach trainer Joachim Löw het doen met een wisselspeler van Bayern. Sinds zijn rentree in november kwam Gomez tot slechts acht competitieduels, waarvan zeven als invaller.

'De situatie heeft in ieder geval tot gevolg dat Gomez het geen moment rustig aan doet, hij blijft maar gáán', stelt Oliver Bierhoff, teammanager van Die Mannschaft. 'Omdat Mario hard werkt, zie ik voor ons weinig problemen. Wij twijfelen niet aan zijn kwaliteiten. Zelfs als Mario een keer drie maanden niet heeft gevoetbald, weten we wat we aan hem hebben.'

In Duitsland leidde het selectiebeleid van Löw al tot de nodige kritiek. Zo is er bij Bayer Leverkusen weinig begrip dat spits Stefan Kiessling, ondanks dertien goals in de Bundesliga, wordt genegeerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen