Gebrek aan ritme deert teruggekeerde Gomez niet

Ruim honderd dagen na zijn eerste operatie ooit beleefde Mario Gomez in Valencia een bevredigende rentree. Maar de spits had zijn comeback graag ingeruild voor een zege van Bayern München.

Gebrek aan ritme deert teruggekeerde Gomez niet

Gedwongen door de voorsprong van Valencia zocht trainer Jupp Heynckes woensdag in de 79ste minuut zijn toevlucht tot zijn laatste optie; Mario Gomez, de net van een enkelblessure herstelde goalgetter. Een doelpunt maakte hij niet, maar met zijn voorbereiding op de 1-1 van Thomas Müller bevestigde Gomez direct zijn waarde voor Bayern.

Zijn assist bezorgde de Beierse grootmacht namelijk een plaats in de volgende ronde van de Champions League. Gomez weigerde zichzelf op de borst te slaan voor zijn bijdrage aan het resultaat in Mestalla. 'Ik had graag mijn invalbeurt ingeruild voor een zege', gaf hij aan. 'Want dan waren we aan kop gekomen.'

Voor de 27-jarige aanvaller zelf was de invalbeurt ook het sluitstuk van een revalidatie van ruim drie maanden en zijn eerste competitieve wedstrijd sinds de EK halve finale van Duitsland tegen Italië op 28 juni. 'Het was mooi er weer bij te zijn', was het summiere commentaar van Gomez.

Gomez is ook nog niet helemaal terug. Heynckes twijfelt ook sterk of hij de spits zaterdag tegen Hannover 96 aan de aftrap laat komen. 'Hij moet beetje bij beetje wedstrijdritme opdoen', zei de trainer, die daarbij aantekende dat een gebrek daaraan voor Gomez geen probleem hoeft te zijn. 'Hij is een speler die ook als hij niet helemaal fit is altijd gevaarlijk is en goed is voor een doelpunt.' <br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's