Gomez bewijst het scoren nog altijd niet verleerd te zijn

Mario Gomez bewijst ook nu hij terug is na drie maanden blessureleed van groot belang te zijn voor Bayern München. De spits scoorde in 216 speelminuten drie keer en bereidde twee keer een treffer voor. Bayern-coach Yupp Heynckes vindt het weinig verrassend.

Gomez bewijst het scoren nog altijd niet verleerd te zijn

Een slepende enkelblessure zorgde ervoor dat Gomez dit seizoen nauwelijks in actie kwam. Maar sinds hij zijn rentree in het elftal van Bayern München heeft gemaakt, scoort hij er al weer op los.

Afgelopen zaterdag tegen FC Augsburg (0-2) had hij een minuut en 46 seconden nodig voor een doelpunt. Twee weken eerder, tegen Hannover 96, maakte hij het snelste doelpunt als invaller in de Bundesliga, want na slechts 26 seconden was het al raak. Tegen BATE Borisov (4-1) had hij in de Champions League de openingstreffer verzorgd.

Heynckes kijkt er niet van op. 'Het is geen toeval. Hij werkte heel hard aan zijn herstel en het is mooi dat we daardoor een extra optie voorin krijgen.' Ploeggenoot van Gomez en aanvoerder Philipp Lahm vindt de wijze waarop hij tegen Augsburg scoorde bewonderenswaardig.

'De manier waarop hij afrondt, maar ook de hele voorbereiding van het doelpunt, laat zien hoe goed hij is. Sensationeel.' Maar er is meer dan Gomez alleen, weet Lahm. 'We hebben drie goede aanvallers. Dat is heel erg belangrijk, want we zijn nog op drie fronten actief.'

Gomez zelf blijft nuchter over zijn rol, maar is wel tevreden. 'Het is de bedoeling dat ik scoor als ik op het veld sta. Ik heb plezier in het spel en zal er staan als de coach mij nodig heeft.' Tevens benadrukte de Duitser dat hij, mits het tot een titel leidt, geen problemen heeft met een rol als supersub.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's