Duel van Real bij Celta definitief afgelast na dag vol tumult

Reacties

De competitiewedstrijd tussen Celta de Vigo en Real Madrid is definitief afgelast. Dat bevestigen de clubs zaterdagavond.

Duel van Real bij Celta definitief afgelast na dag vol tumult

De ploegen zouden het zondagavond om 20.45 uur tegen elkaar opnemen, maar door het noodweer in het noorden van Spanje is een deel van het dak van Estadio Balaídos losgekomen (zie tweet onderaan). Celta heeft daardoor laten weten dat de veiligheid van de fans en spelers niet gewaarborgd zou kunnen worden. Na een dag vol onduidelijkheid, volgde uiteindelijk de officiële bevestiging dat het duel verplaatst zal worden.

De burgemeester van Vigo en de zendgemachtigde Movistar + hadden eerder vandaag al aangekondigd dat de wedstrijd zou worden uitgesteld. Real ging daar evenwel niet mee akkoord. De koploper van Spanje wilde dat het onveilige deel van het stadion zou worden afgesloten, zodat er gewoon gevoetbald had kunnen worden.

Onduidelijk is nog wanneer het duel ingehaald wordt. De clubs zullen daarover met de Spaanse bond in conclaaf gaan. Het schema van Real loopt immers flink vol. De Koninklijke heeft al een duel tegoed door het WK voor clubs. Door de afgelasting komt er nu nog een inhaalwedstrijd bij.

Ook zonder het bezoek aan Celta is Real nog koploper. De voorsprong op Barça, dat twee duels meer heeft gespeeld en zaterdag van Bilbao won, bedraagt één punt. De competitiewedstrijd van vrijdagavond tussen Deportivo La Coruña en Real Betis werd ook al afgelast vanwege het slechte weer in Galicië.

Overigens heeft Alavés om uitstel van het bekerduel met Celta gevraagd. Alavés moet zondag op bezoek bij Sporting Gijón en meent dat Celta door de afgelasting van het duel met Real een voordeel heeft met het oog op de return in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey (komende woensdag). Het eerste duel tussen de twee ploegen eindigde in 0-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.