Druk op Van Gaal neemt toe na verlies in Mainz

Bayern München heeft ook de derde wedstrijd in de Bundesliga niet in winst weten om te zetten. Na twee gelijke spelen, zag coach Louis van Gaal zijn manschappen jammerlijk falen op bezoek bij FSV Mainz 05, dat verrassend met 2-1 won.

Bayern speelde een zeer slappe eerste helft. Van Gaal greep al voor het rustsignaal in door twee keer te wisselen. Hamit Altintop en Danijel Pranjic maakten de eerste 45 minuten niet vol. Edson Braafheid, die voor het eerst in de basis begon, mocht wel blijven staan.

Der Rekordmeister mocht van geluk spreken dat het halverwege pas 2-0 stond. Andreas Ivanschitz verraste doelman Michael Rensing met een schot in de korte hoek. De tweede treffer kwam op naam van Aristide Bancé (foto) die raak kopte na een voorzet van Florian Heller.

In de tweede helft kwam Bayern snel terug in de wedstrijd. Nikolce Noveski passeerde in de 47ste minuut zijn eigen doelman Heinz Müller. Bayern drong daarna wel aan voor de gelijkmaker, maar slaagde er niet in te scoren. Mario Gomez was het dichtst bij een doelpunt, maar de inzet van de spits belandde in het zijnet.

Met twee punten uit drie wedstrijden is de start van Bayern uiterst teleurstellend te noemen. Mainz presteert met vijf punten juist boven verwachting goed.