Tijd voor eerste zege Bayern en Louis van Gaal

Louis van Gaal gaat morgen met Bayern München op voor zijn derde competitieduel, maar behaalde tot nu toe slechts twee punten. Tegen promovendus Mainz wil Bayern de volle winst.

Tijd voor eerste zege Bayern en Louis van Gaal

Het kwam slechts een keer voor in de geschiedenis dat Bayern München gedurende de eerste drie wedstrijden geen zege behaalde. Dat was meer dan veertig jaar geleden in het seizoen 1966/'67 toen Bayern onder leiding van Zlatko 'Tschik' Cajkovski de Bundesliga startte met twee gelijke spelen, gevolgd door een nederlaag tijdens de derde speelronde. Pas op de vierde speeldag (10 september 1966) sloeg Bayern toe met een 6-1 zege in en tegen Karlsruhe.

Ook voor Louis van Gaal staat dus morgen een uitwedstrijd op het programma tegen het gepromoveerde FSV Mainz '05, dat net als Bayern uit de eerste twee duels twee punten vergaarde.

In vergelijking met begin vorig seizoen, toen Jürgen Klinsmann aan het roer stond in München, is Van Gaal er vooralsnog niet in geslaagd aantoonbare progressie te boeken, want ook toen startte de ploeg met twee gelijke spelen en volgde de eerste zege in de derde speelronde tijdens de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC (4-1).

Hoe Van Gaal morgen tegen Mainz ten strijde trekt, is nog niet geheel duidelijk. Wel stond na de vrijdagochtendtraining vast dat sterspeler Frank Ribéry niet zal meereizen. Vorige week tegen Werder Bremen kwam de Fransman 25 minuten in het veld, 'maar dat was waarschijnlijk een foute beslissing', zo liet Van Gaal weten aan de Duitse pers. 'Te vroeg', aldus de Nederlander, 'dus zullen we nu voorzichtiger zijn.'

Ribéry, die de gehele voorbereidingsperiode al niet optimaal inzetbaar was, heeft nu last van zijn hamstrings.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen