Bundesliga-debuut Van Gaal eindigt in remise

Bayern München is teleurstellend uit de startblokken gekomen. Met de remise tegen 1899 Hoffenheim kon niemand bij de club tevreden zijn (1-1).

Bayern-trainer Louis van Gaal gaf Danijel Pranjic de voorkeur boven Edson Braafheid als linksback. De keuze betaalde zich halverwege de eerste helft uit. De Kroaat leverde na een fraaie pass van Hamit Altintop de voorzet af waaruit Ivica Olic met een volley de 0-1 aantekende.

In de tiende minuut was Bayern ontsnapt aan een achterstand. Keeper Michael Rensing haalde de bal na een kopbal van Josip Simunic achter de lijn vandaan weg, maar scheidsrechter Babak Rafati wilde niets van een doelpunt weten.

Maar ook defensief had de tactische keuze voor Pranjic gevolgen. Juist vanaf de linkerkant van Bayern kwam de voorzet van Vedan Ibisevic, die Chinedu Obasi in staat stelde de gelijkmaker op het scorebord te brengen.

Zoals Hoffenheim voor rust de beste kansen kreeg, zo waren de mogelijkheden na rust voor Bayern. Alexander Baumjohann, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez hadden de 2-1 op hun schoen. In de slotfase van het weinig verheffende duel ging Mark van Bommel op eigen verzoek van het veld, zodat Anatoliy Tymoschuk zijn debuut kon maken. Ook Braafheid maakte niet veel later voor het eerst kennis met de Bundesliga.