Droomscenario Messi: vier records breken in Bernabéu

Reacties

Eén van de vele ingrediënten in de titanenstrijd tussen Real Madrid en Barcelona van zaterdagavond is de recordjacht van Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller kan in Estadio Bernabéu vier (!) records aan zijn palmares toevoegen.

Droomscenario Messi: vier records breken in Bernabéu

1. Topscorer aller tijden in La Liga
Messi begint zaterdag aan zijn 29ste Clásico in de wetenschap dat hij met één doelpunt het Spaanse doelpuntenrecord van Telmo Zarra evenaart. De voormalige superspits maakte tussen 1940 en 1955 namens Athletic de Bilbao 251 goals in 277 competitieduels en is daarmee al 59 jaar recordhouder in La Liga.

Messi staat nu op 250 treffers in 285 competitieduels voor Barcelona. De Argentijn, die in zijn laatste vijf officiële duels voor de Catalanen telkens trefzeker was en daarin zes goals maakte, heeft dus aan één doelpunt genoeg om het legendarische record te evenaren en twee om het alleen in handen te krijgen. Als dat lukt mag hij zich de Spaanse Willy van der Kuijlen noemen.

2. Topscorer aller tijden in El Clásico in Bernabéu
Met 21 doelpunten in 28 officiële wedstrijden tegen Real Madrid is Messi al de meest productieve speler ooit in de rijke historie van El Clásico. Als we louter kijken naar onderlinge duels tussen de beide giganten die op het gras van Estadio Bernabéu zijn gespeeld, dan staat Messi op twaalf goals, evenveel als Real-icoon Raúl.

Recordhouder in dat klassement is clubicoon Alfredo Di Stéfano met dertien Clásico-treffers op Madrileense bodem. Messi heeft dus nog één goal nodig om die prestatie te evenaren en twee om het record van de Spaans/Argentijnse vedette over te nemen.

3. Meeste competitiegoals ooit tegen Real Madrid
Veertien van Messi's 21 doelpunten tegen Real Madrid kwamen tot stand in competitiewedstrijden. Daarmee is hij recordhouders Telmo Zarra, Guillermo Gorostiza en Silvestre Igoa Garciandía tot op twee goals genaderd. Die drie topschutters van weleer maakten in hun loopbaan zestien competitietreffers tegen De Koninklijke. Messi moet ook nog Guillermo Campanal en Juan Arza Íñigo (elk vijftien goals) voor zich dulden.

4. Topscorer aller tijden tegen Real Madrid
Zoals gezegd is Messi van alle Barcelona- en Real Madrid-spelers die ooit in El Clásico uitkwamen met 21 goals de meest productieve. Maar vergelijken we zijn productie met die van spelers van andere Spaanse clubs, dan heeft alleen Telmo Zarra meer officiële doelpunten gemaakt tegen De Koninklijke. De spits van Athletic de Bilbao kwam in competitie- en bekerverband tot 23 doelpunten tegen Real Madrid, twee meer dus dan het huidige aantal van Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.