Dreun voor EK-opponent Oranje: spits valt wéér weg met zware blessure

Reacties

Oostenrijk moet het op het EK doen zonder Saša Kalajdžić. De spits van Eintracht Frankfurt kreeg te maken met een flink persoonlijk drama. Voor de derde keer in vijf seizoenen scheurde de aanvaller, gehuurd van Wolverhampton Wanderers, namelijk zijn kruisband.

Dreun voor EK-opponent Oranje: spits valt wéér weg met zware blessure
© Pro Shots
Nederland
Nederland
Di 25 jun.
18:00
Oostenrijk
Oostenrijk

Op het vorige EK was Kalajdžić er nog bij, in de Johan Cruijff Arena, toen Nederland en Oostenrijk elkaar troffen. Als invaller kon de spits niet voorkomen dat zijn land in Amsterdam onderuit ging. Destijds was Kalajdžić al teruggekeerd van zwaar knieletsel.

Een jaar na het EK ging het echter wéér mis. Nota bene vlak nadat Kalajdžić voor achttien miljoen euro was weggeplukt uit Stuttgart. Wolves bood hem een kans in de Premier League, maar na een maand begaf de knie het opnieuw.

Het eerste seizoen van Kalajdžić bleef beperkt tot één Premier League-duel. Het tweede seizoen ging wat beter, met twee doelpunten in elf wedstrijden, nadat hij zich voor een tweede keer opgericht had. Afgelopen weekend sloeg het noodlot echter wéér toe.

Kalajdžić, die in de winterstop gehuurd werd door Frankfurt, had een basisplaats in het duel met SC Freiburg. Na tien minuten moest de Oostenrijker echter met – wederom – een zware knieblessure naar de kant. Nu blijkt dat het wéér een herstelperiode van een jaar vergt. Daardoor mist hij het EK in Duitsland én het groepsduel met Oranje.

De afgelopen vier interlands deed Oostenrijk telkens een beroep op Kalajdžić. Tot dusverre speelde de onfortuinlijke spits negentien interlands, waarin hij vier keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.