Drenthe begint met schone lei bij Russische laagvlieger

Negen maanden na zijn laatste wedstrijd voor Everton heeft Royston Drenthe een nieuwe club gevonden. Het Russische Alania Vladikavkaz is met de 25-jarige linkspoot een contract voor drieënhalf jaar overeengekomen.

Drenthe begint met schone lei bij Russische laagvlieger

'We hebben Drenthe niet alleen gehaald voor zijn snelheid, techniek en goede passes. We hopen dat hij op het veld een van onze leiders wordt', licht de clubleiding van de laagvlieger uit de deelrepubliek Noord-Ossetië de komst van Drenthe vanuit het trainingskamp in het Turkse Belek toe.

Drenthe hoopt zijn carrière in Rusland nieuw leven in te blazen, nadat hij afgelopen zomer zonder club kwam te zitten. Zijn contract bij Real Madrid, waar hij in de zomer van 2007 voor veertien miljoen euro neerstreek, werd niet verlengd.

Omdat hij ook tijdens huurperiodes bij Everton en eerder Hércules Alicante geen onuitwisbare indruk kon achterlaten en een terugkeer bij Feyenoord uitbleef, is Drenthe blij dat hij met Alania weer een nieuwe werkgever heeft gevonden. 'Het belangrijkste is dat ik hier met een schone lei kan beginnen. Deze club heeft me weer kracht, energie en zelfvertrouwen gegeven.'

'Ik realiseer me nu weer dat ik nog steeds gelukkig word van voetballen. Ook al heb ik me nog niet kunnen onderscheiden in het voetbal, ik ben nog steeds pas 25 jaar. Daarom heb ik besloten om weer helemaal opnieuw te beginnen, om aan iedereen te laten zien dat ik het nog steeds kan', aldus Drenthe op de website van de nummer voorlaatst van de Russische Premjer Liga.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen