'Drenthe wilde bij Feyenoord als aanvaller gaan spelen'

Royston Drenthe baalt ervan dat zijn plannen voor een terugkeer bij Feyenoord op niets zijn uitgedraaid. De clubloze linkspoot was in Rotterdam niet nodig, legt technisch directeur Martin van Geel uit.

'Drenthe wilde bij Feyenoord als aanvaller gaan spelen'

Vorige week donderdag sprak Drenthe met Feyenoord. De clubloze ex-speler van de Rotterdammers, die ook uitkwam voor Real Madrid, Hércules Alicante en Everton, had zelf het initiatief daarvoor genomen.

'We hebben Royston een aantal malen intensief besproken, maar elke keer kwamen we tot de conclusie dat zijn komst budgettair en positioneel niet haalbaar was', legt Van Geel uit aan Voetbal International.

'Royston wilde bij ons links- of rechtsbuiten spelen. Dan kun je zeggen: Hij is beter dan wat we hebben, maar we hebben met Ruben Schaken, Wesley Verhoek, Sekou Cissé en Guyon Fernandez buitenspelers genoeg die bovendien langdurig vastliggen. Dat heb ik Royston verteld', aldus Van Geel. Daarmee is een terugkeer definitief van de baan.

Drenthe vindt het jammer dat hij inmiddels niet tot de selectie van trainer Ronald Koeman behoort. 'Ik wilde ook dolgraag terug naar Feyenoord', vertelt hij aan het AD. 'Er is meerdere keren met de leiding van Feyenoord gesproken. Het gaat dus niet door. Maar het komt wel goed met mij hoor, er is volop interesse van clubs. Alleen wilde ik zelf heel graag terug naar De Kuip.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's