Dost blijft maar scoren en helpt Sporting aan koppositie

Het aantrekken van Bas Dost is vooralsnog een schot in de roos gebleken voor Sporting Lissabon. Vrijdagavond had de spits met twee treffers een groot aandeel in de 4-2 zege van zijn ploeg op Estoril. Sporting voert door de overwinning de Portugese competitie aan.

Al in de dertiende minuut was het raak voor de Nederlander. Hij kwam met een knappe loopactie voor zijn directe tegenstander en kopte al vallend raak. Ook de 2-0 werd met het hoofd gemaakt. Uit een corner van Bryan Ruiz, die een verleden heeft bij FC Twente en PSV, was centrumverdediger Sebastián Coates in de 59ste minuut trefzeker.

Drie minuten daarna was het wederom de beurt aan Dost. De Oranje-international rondde keurig af na een sublieme pass van William Carvalho. Het was alweer het vierde doelpunt van Dost in de Portugese competitie. De van VfL Wolfsburg overgekomen targetman speelde pas drie competitieduels voor Sporting, waar Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos ontbraken in de selectie. Douglas bleef op de bank.

De wedstrijd ontbrandde nog eens extra in de laatste vijf minuten. Bruno Gomes zorgde na een snelle counter voor de 3-1, voordat Sporting-invaller André er 4-1 van maakte. Uiteindelijk werd het 4-2 door nog een treffer van Bruno Gomes.

FC Porto
Ook FC Porto kende een betrekkelijk gemakkelijke avond. Nuno Henrique zette Boavista nog wel op voorsprong in Estádio do Dragão, maar door twee doelpunten van André Silva en één van Alex Telles pakte Porto de winst: 3-1. Sporting is nu koploper met vijftien punten uit zes duels. Porto staat derde met dertien punten. Nummer twee Benfica heeft ook dertien punten, maar speelde een wedstrijd minder dan Sporting en Porto.