Dortmund-ster Aubameyang kan droomclub Real pijn doen

Reacties

Ooit wil Pierre-Emerick Aubameyang het shirt van Real Madrid dragen. De smaakmaker van Borussia Dortmund speelt dinsdagavond in de Champions League tegen zijn idolen. Tegen De Koninklijke kan de 27-jarige aanvaller in een select gezelschap van doelpuntenmakers terechtkomen.

Dortmund-ster Aubameyang kan droomclub Real pijn doen

Aubameyang wordt aan veel clubs gelinkt. Manchester City, Paris Saint-Germain en Arsenal zouden strijden om zijn handtekening, maar voor de aanvaller is er slechts één club: Real. Aubameyang zou zijn opa, die twee jaar geleden overleed, hebben beloofd dat hij ooit het shirt van Los Blancos zal dragen. Ooit. In de afgelopen transferperiode kwamen er vaak geruchten over hem voorbij, maar daar wilde de aanvaller niets van weten. Hij voelt zich prima bij Dortmund. Maar met een opborrelende transferwens behoudt de 27-jarige spits een lange afstandsrelatie met Real.

De huidige nummer twee van de Bundesliga verkeert in topvorm. De afgelopen vier wedstrijden won de ploeg van Thomas Tuchel overtuigend. Real liet afgelopen week juist steken vallen in de competitie met gelijke spelen tegen Las Palmas (2-2) en Villarreal (1-1). Dortmund won in de Bundesliga van SC Freiburg (3-1), VfL Wolfsburg (1-5), SV Darmstadt 98 (6-0) en in de Champions League van Legia Warschau (0-6).

Daarbij komt dat de Duitsers in eigen huis nog nooit verloren van de Spaanse grootmacht. Aubameyang scoort er in de Bundesliga op los voor BVB en kan zich bij een treffer tegen Real bij een select gezelschap van doelpuntenmakers voegen. Ploeggenoot Marco Reus leidde Dortmund in 2014 naar een 2-0 zege in de kwartfinale, maar na de 3-0 in Madrid was het niet genoeg om door te gaan. Een jaar eerder, in de halve finale, schoot Robert Lewandowski vier keer raak in de met 4-1 gewonnen wedstrijd. Door de 2-0 bij Real bereikte Dortmund de finale, waarin Bayern München uiteindelijk te sterk was: 1-2.

Robert Lewandowski scoorde vijf keer in de thuisduels van Borussia Dortmund met Real Madrid.
Robert Lewandowski scoorde vijf keer in de thuisduels van Borussia Dortmund met Real Madrid.

In datzelfde seizoen kwamen beide clubs elkaar tegen in de groepsfase. Thuis won Dortmund met 2-1 door treffers van Lewandowski en linksback Marcel Schmelzer. De Tsjech Jan Koller maakte in 2003 namens Dortmund voor het eerst een doelpunt in eigen huis tegen Real. De bezoekers kwamen in de slotfase terug door een goal van Javier Portillo. In 1998 kwam Dortmund in de halve finale niet verder dan 0-0, wat niet genoeg was na de 2-0 nederlaag in Madrid.

Reus, Lewandowski, Schmelzer, Koller ... Aubameyang? Het zou zomaar kunnen. De Franse Gabonees zorgt al drie jaar voor veel doelpunten, met als hoogtepunt de 25 treffers in de Bundesliga van vorig seizoen. Nu staat de aanvaller op vijf na vier duels, waardoor hij samen met Bayern-spits Lewandowski het topscorersklassement aanvoert. Tegen Freiburg liep hij vrijdag een lichte voetblessure op, maar Aubameyang is op tijd fit. Klaar om te scoren tegen zijn droomclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.