BVB walst over Bruma en VfL Wolfsburg heen

VfL Wolfsburg heeft dinsdag de aanvalskracht van Borussia Dortmund aan den lijve ondervonden. SC Freiburg verdiepte de crisis bij Hamburger SV.

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund 1-5
Met Jeffrey Bruma als Abwehrchef had VfL Wolfsburg in de eerste drie duels van het seizoen geen treffer hoeven te incasseren. Borussia Dortmund bleek echter een tegenstander van een heel ander kaliber dan FC Augsburg, 1. FC Köln en 1899 Hoffenheim. Al in de vierde minuut had de BVB-aanvalsmachine een bres geslagen in de Wolfsburg-defensie.

Een steekpass van Marc Bartra bracht de defensie van Wolfsburg in verlegenheid. Raphaël Guerreiro maakte het karwei af alleen voor keeper Casteels, die in de zeventiende minuut ook een antwoord schuldig moest blijven op een schot van Pierre-Emerick Aubameyang.

VfL Wolfsburg zag gelegenheid om terug te komen. De aansluitingstreffer van Daniel Didavi in de 53ste minuut bood hoop. Maar de goal bleek vooral reden voor Borussia Dortmund om weer gas te geven. De doelpuntenmachine leverde vijf minuten na de 1-2 al het eerste resultaat op.

Na de 1-3 van Ousmane Dembelé voerden Aubameyang en Lukasz Piszczek de score verder op namens Borussia Dortmund, dat door de derde overtuigende zege van het seizoen zich heeft gemeld in de top van de Bundesliga.

SC Freiburg – Hamburger SV 1-0
Bruno Labbadia moet vrezen voor zijn baan als trainer van Hamburger SV. Bij promovendus SC Freiburg werd met 1-0 verloren, waardoor de oogst na vier duels met één punt uiterst schamel is. Zonder de geblesseerde recordaankoop Filip Kostic kon HSV in aanvallend opzicht weinig uitrichten. In de zeventigste minuut kwam de gevoelige tik van de thuisploeg. Nils Petersen, koud een minuut in het veld, was er als de kippen bij om te scoren, nadat HSV-keeper René Adler een afstandsschot van Vincenzo Grifo niet adequaat verwerkt had. De gasten kwamen deze tegenvaller niet meer te boven en staan met één punt in de onderste regionen.