Dortmund stoomt door tegen Freiburg en staat naast Bayern

Borussia Dortmund maakte in zijn laatste twee competitieduels liefst elf doelpunten en stoomde vrijdagavond tegen SC Freiburg door: 3-1. Hoewel de productie wat achterbleef bij de vorige wedstrijden, was het spel van de ploeg van Thomas Tuchel wederom om van te smullen.

Tuchel heeft een ware aanvalsmachine gemaakt van Dortmund, dat door de zege nu al 24 thuiswedstrijden op rij ongeslagen is en daarmee een clubrecord geëvenaard heeft. Freiburg werd vanaf minuut één onder druk gezet en het was een klein wonder dat de 1-0 pas op slag van rust viel. Ousmane Dembélé gaf vanaf links laag voor en zijn voorzet werd door Pierre-Emerick Aubameyang bij de tweede paal tegen de touwen geprikt. Het was alweer de vijfde treffer voor de spits in vijf Bundesliga-optredens.

Acht minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Gonzalo Castro, één van de smaakmakers bij Dortmund dit seizoen, zag zijn voorzet na gerommel bij Freiburg voor de voeten van Lukasz Piszczek belanden en de mee opgekomen rechtsback haalde doeltreffend uit. Dat Dortmund aanvallend sterker is dan verdedigend, bleek wel uit het doelpunt van Maximilian Philipp. Dortmund werd door een simpele combinatie op het verkeerde been gezet en Philipp maakte in de afronding geen fout.

Dortmund liet zich niet uit het veld slaan door de tegentreffer. Aubameyang had de 3-1 op zijn voet, maar schoot tegen de paal. In de laatste minuten probeerde Freiburg met een ultiem slotoffensief nog een gelijkmaker te forceren, maar die kwam er niet. In de extra tijd viel het doelpunt zelfs aan de andere kant. De ingevallen Raphaël Guerreiro stond aan het eind van een prachtige aanval en mikte de bal na een fraaie hakbal van Aubameyang keurig in de korte hoek.

Dortmund staat door de zege op twaalf punten, net als koploper Bayern München, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Freiburg moet het doen met zes punten en plek negen.