Dortmund dankzij drieklapper van Reus voorbij Eintracht

Borussia Dortmund heeft de topper met Eintracht Frankfurt in de Bundesliga in haar voordeel beslist. Ook met tien man was de ploeg van trainer Jürgen Klopp veel te sterk voor de bezoekers. Marco Reus verzorgde de volledige productie voor Dortmund: 3-0.

Dortmund dankzij drieklapper van Reus voorbij Eintracht

De formatie van Klopp kende drie wijzigingen ten opzichte van het Champions League-duel bij Shakhtar Donetsk (2-2). Ilkay Gündogan was hersteld van een voetblessure en stond op het middenveld. Ook Kevin Grosskreutz was weer beschikbaar, maar hij startte op de bank. Achterin moest Felipe Santana weer plaats maken voor Neven Subotic, terwijl Julian Schieber in de punt van de aanval speelde, als vervanger van de geschorste Robert Lewandowski.

Lang duurde het optreden van Schieber niet. Twee keer in vier minuten, achtereenvolgens de 27ste en dertigste minuut, kreeg hij een gele kaart gepresenteerd van arbiter Felix Brych (ook de leidsman bij Real Madrid – Manchester United).

Dortmund had zichzelf in die fase al in een zetel genesteld dankzij Marco Reus. In de achtste en de tiende minuut trof hij doel, eerst op aangeven van Mario Götze en later dankzij Mats Hummels.

Ook met tien man hadden Die Gelbschwarzen weinig te duchten van Frankfurt. De grootste kans voor de bezoekers was voor Srdjan Lakic (ex-Heracles Almelo), maar zijn schot vloog net naast het doel van Roman Weidenfeller.

Het slotakkoord was wederom voor Reus, die in de 65ste minuut eenvoudig binnen kon schieten doordat Götze het overzicht behield. Takahsi Inui (Eintracht) werd negen minuten later met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Dortmund staat nu met 42 punten tweede, Frankfurt houdt er 37 en staat vierde. Het verschil tussen koploper Bayern München en landskampioen Dortmund bedraagt momenteel vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen