Dolberg overtuigt Deense bondscoach alsnog

Reacties

Kasper Dolberg is toch geselecteerd voor de Deense nationale ploeg, die in de komende interlandperiode Roemenië treft. De Ajax-spits heeft indruk gemaakt in het competitieduel met FC Twente (3-0 zege) en de Europa League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-1 nederlaag).

Dolberg overtuigt Deense bondscoach alsnog

In tegenstelling tot Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen en Ajax-collega Lasse Schöne werd Dolberg in eerste instantie niet opgeroepen. Bondscoach Åge Hareide is op die beslissing teruggekomen en geeft op de site van de Deense bond uitleg. 'Dolberg was erg overtuigend in de laatste twee wedstrijden van Ajax, waarin hij drie keer scoorde en presteerde op een hoog niveau.'

De negentienjarige Dolberg, die onlangs van Ajax enkele dagen vrij kreeg om in Denemarken de batterijen weer op te laden, debuteerde in november vorig jaar voor de nationale ploeg. De Ajacied viel acht minuten voor tijd in bij de interland tegen Kazachstan (4-1 zege).

Denemarken speelt op 26 maart een uitwedstrijd tegen Roemenië in de strijd voor WK-kwalificatie. De Denen staan momenteel derde in Groep E, met een achterstand van vier punten op koploper Polen. Het gat met nummer twee Montenegro bedraagt één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.