Jørgensen en Schöne weer opgeroepen voor Denemarken

Reacties

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne zijn door bondscoach Age Hareide opgeroepen voor de definitieve selectie van Denemarken. De spits van Feyenoord en de middenvelder van Ajax zitten bij de groep voor het WK-kwalificatieduel met Roemenië van eind maart. Kasper Dolberg is niet geselecteerd.

Jørgensen en Schöne weer opgeroepen voor Denemarken

Sinds de komst van Jørgensen naar Feyenoord kwam de 26-jarige aanvaller tot zes interlands. In zijn laatste twee optredens voor zijn vaderland, een oefeninterland tegen Tsjechië (1-1) en een WK-kwalificatieduel met Kazachstan (4-1 zege), was Jørgensen goed voor een goal en een assist.

In tegenstelling tot ploeggenoot Dolberg, zit Schöne ook weer bij de selectie. Hij speelde in de laatste interlandperiode alleen tegen Tsjechië. Daarnaast maken onder anderen Andreas Bjelland (ex-FC Twente, nu Brentford), Mathias 'Zanka' Jørgensen (ex-PSV, nu FC Kopenhagen) en Christian Eriksen (ex-Ajax, nu Tottenham Hotspur) deel uit van het keurkorps van Hareide.

Denemarken bezet momenteel met zes punten uit vier duels de derde plek in Groep E van de WK-kwalificatie, achter Polen en Montenegro. De wedstrijd tegen Roemenië wordt op zondag 26 maart afgewerkt om 20.45 uur in Cluj.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.