Schöne blijft langer bij Ajax

Reacties

Lasse Schöne heeft zijn contract bij Ajax met twee seizoenen verlengd. Dat meldt de Amsterdamse club op de website.

Schöne blijft langer bij Ajax

Het contract van de dertigjarige middenvelder liep tot medio 2017 en loopt nu tot medio 2019. Daarnaast is er in de verbintenis een optie voor nog één seizoen opgenomen.

Schöne is dit seizoen een belangrijke schakel in de ploeg van trainer Peter Bosz, die in hem uiteindelijk de verbindingsspeler vond als controleur op het middenveld. 'Ik blijf nog twee jaar voetballen bij de club waarvan ik ben gaan houden', laat hij in een eerste reactie weten. 'Dat maakt me blij en doet me goed.'

De Deen speelde tot nu toe 183 officiële wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij 44 keer trefzeker was. Dit seizoen kwam hij al tot 27 optredens, waarin hij zeven keer het net vond en vijf assists leverde. Schöne speelde 132 Eredivisie-duels voor de Amsterdammers en heeft daarmee Frank Arnesen (159) in zicht in het rijtje Denen met de meeste competitieduels voor Ajax. Om Søren Lerby (206) van de eerste plek te stoten, heeft hij nog wel een aantal seizoenen nodig.

Schöne kwam in de zomer van 2012 op transfervrije basis over van NEC. Daarvoor kwam hij uit voor SC Heerenveen en De Graafschap. Uiteindelijk groeide de Deen uit tot een van de gezichten van het Ajax van de laatste jaren. Hij werd kampioen in 2013 en 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.