Bosz kritisch op onherkenbaar Ajax

Ajax won zondag met 3-0 van FC Twente. Ondanks de riante overwinning was trainer Peter Bosz niet tevreden.

In de eerste helft liep het bij Ajax niet en dus had Bosz de rust hard nodig om zijn punt duidelijk te maken. 'Dat heb ik niet met één woord afgedaan, daar zijn wel meerdere woorden aan besteed', vertelde de trainer in gesprek met de NOS. 'De manier waarop wij speelden was in één woord ontoereikend.'

'Dit was totaal niet het Ajax dat ik ken. Stilstaand voetbal, niemand die diep ging. Het was heel slordig in balbezit, maar dat heeft er ook mee te maken dat er niet bewogen werd. Dan is het voor de man die de bal heeft ook moeilijker. Daardoor stonden we ook niet compact en kon Twente er veel te makkelijk doorheen voetballen. Eigenlijk alles wat ons spel normaal kenmerkt, heb ik in de eerste helft niet gezien.'

Na de rust zag Bosz een beter Ajax, al zorgde de 2-0 van Kasper Dolberg wel voor opluchting. 'Ik was toch wel blij dat die tweede erin ging. Er kan natuurlijk altijd een keer een bal verkeerd vallen. Dat zag je in de eerste helft. Wij speelden slecht maar creëerden wel enkele kansen. In die fase hadden zij ook nog een goede kopkans via Ünal.'

FC Twente-trainer René Hake zag een wedstrijd met twee gezichten. 'De eerste helft stonden we goed. We veroverden de bal, maar waren in het vervolg te slordig. Dat kwam door de druk op de bal van Ajax en de kwaliteit die wij aan de bal hebben. In de tweede helft zag je niks meer terug van de compactheid. Ajax profiteerde van de ruimtes tussen de linies en toonde de kwaliteit om ons tot meer fouten te dwingen. Ik kan me goed voorstellen dat mensen niet hebben genoten van onze tweede helft.'

Traoré
Door de overwinning houdt Ajax druk op Feyenoord. Een smetje was de rol van Bertrand Traoré. De aanvaller werd door het Amsterdamse publiek uitgefloten. Bosz antwoordde ingetogen op de vraag of dat lastig is. 'Niemand vindt het leuk om uitgefloten te worden en al helemaal niet door het eigen publiek.'