Dolberg kan leven met rol in schaduw Jørgensen

Reacties

Nicolai Jørgensen hoeft bij de Deense nationale ploeg nog niet te vrezen voor Kasper Dolberg. De Ajacied kan de keuze voor de Feyenoorder goed begrijpen.

Dolberg kan leven met rol in schaduw Jørgensen

Dolberg (19) moet genoegen nemen met een rol als invaller bij de Deense nationale ploeg. Bondscoach Åge Hareide gaf in het oefenduel met Duitsland (1-1) de voorkeur aan Jørgensen en gaat dat waarschijnlijk ook voor het WK-kwalificatieduel met Kazachstan doen.

Voor Dolberg is de rolverdeling allerminst aanleiding voor onvrede. 'Ik weet dat Nicolai op dit moment voor me staat', vertelde de Ajacied tegen het Deense BT. 'Ik probeer het natuurlijk zo goed mogelijk te doen. Maar hij loopt al wat jaren mee en had een ongelooflijk seizoen in Nederland. Ik kan ermee leven.'

Hareide wil Dolberg ook beschermen. 'Je moet ook niet vergeten dat Kasper een lang en zwaar seizoen achter de rug heeft. We hebben het over een nog jonge speler', aldus de bondscoach. 'Hij heeft het fantastisch gedaan. Maar hij moet concurreren met de topscorer van Nederland, die meer ervaring heeft.'

Denemarken speelt zaterdag tegen Kazachstan, toevallig ook het land waartegen Dolberg op 11 november 2016 zijn debuut maakte in de Deense nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.