Doelpunt Pogba genoeg voor Juventus in Turijnse derby

Torino heeft landskampioen en stadgenoot Juventus opnieuw geen pijn kunnen doen in de Derby della Mole. Tegen de kleine broer uit Turijn incasseerde Juventus voor de negende keer op rij in een onderlinge confrontatie geen treffer, terwijl het zelf wel scoorde: 0-1.

Torino won al sinds 1995 niet meer van Juventus. Ook zondagmiddag bleek De Oude Dame  te sterk. Paul Pogba maakte zijn rol als vervanger van de voor het Champions League-duel met Galatasaray gespaarde Andrea Pirlo waar door in de 54ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. De Franse middenvelder werkte een rebound binnen, nadat de bal via de hoofden van Leonardo Bonucci en Carlos Tévez, die buitenspel stond, nog de lat had geraakt.

Toch maakte ook Torino aanspraak op een treffer. De ploeg van trainer Giampiero Ventura verloor dit seizoen pas één keer en tegen Juventus bleek bij vlagen waarom. Danilo D'Ambrosio dook al koppend gevaarlijk op voor het doel van Juventus-doelman Gianluigi Buffon, terwijl Italiaans international Alessio Cerci maar net naast mikte uit een vrije trap.

Na rust nam Juventus het heft echter in handen, want behalve matchwinner Pogba waren er meer Juve-spelers die een goal op hun schoen hadden. Tévez was regelmatig gevaarlijk, terwijl ook Sebastian Giovinco en invaller Mirko Vucinic Torino-sluitpost Daniele Padelli op de proef stelden.

Hoewel het bij één goal bleef, kwam de overwinning van het elftal van trainer Antonio Conte niet meer in gevaar. Daardoor vond het aansluiting bij koploper Napoli. AS Roma kan later echter langszij komen als het thuis Bologna verslaat.