Torino al ruim acht duels zonder goal tegen stadgenoot Juve

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de zesde speelronde is dat het duel tussen Torino en Juventus van zondagmiddag (12.30 uur).

Torino al ruim acht duels zonder goal tegen stadgenoot Juve

Torino

Klassering: achtste plaats (acht punten uit vijf duels)
Vorm: W-V-G-W-G

Het seizoen 2012/13 is voor Torino prima van start gegaan, aangezien de ploeg van trainer Giampiero Ventura na vijf duels acht punten bij elkaar sprokkelde en daardoor de achtste plaats bezet in de Serie A. Voorafgaand aan het thuisduel met Juventus hopen Il Toro dan ook op een zege op hun stadgenoot. 'We hebben Juventus sinds 1995 niet meer verslagen', weet Ventura. 'Maar we hadden ook al 33 jaar niet gewonnen op bezoek bij Bologna en vorige week slaagden we daar ook in.'

Uitgelicht
Voorafgaand aan de zesde speelronde is Alessio Cerci verrassend topscorer van de Serie A, samen met Giuseppe Rossi (Fiorentina). De vleugelspeler werd dit seizoen omgevormd tot spits en dat blijkt een gouden zet. Hij doet het vooralsnog beter dan Juve-spits Carlos Tévez. 'We weten allemaal dat Tévez een geweldige techniek, karakter en fysieke kwaliteiten heeft, maar hij heeft niet mijn linkervoet', grapt Cerci. 'Maar aan de andere kant is hij met rechts weer veel beter...'

Juventus

Klassering: 3de plaats (dertien punten uit vijf duels)
Vorm: W-W-G-W-W

Juventus werd de afgelopen twee seizoenen kampioen van Italië en is ook de huidige jaargang uitstekend begonnen in de Serie A. De eerste vijf duels leverden vier overwinningen op. Alleen op bezoek bij Internazionale speelde La Vecchia Signora gelijk. De laatste wedstrijden tegen Hellas Verona (2-1) en Chievo (1-2) kwam Juventus echter wel eerst op achterstand, waarna de club zich knap herstelde.

Uitgelicht
Ook al won Juve twee jaar op rij de scudetto, trainer Antonio Conte gaf tijdens die twee seizoenen telkens aan dat hij een topspits miste. Afgelopen transferperiode werden er in Carlos Tévez (Manchester City) en Fernando Llorente (Athletic de Bilbao) zelfs twee gehaald, maar alleen de eerste kon gelijk rekenen op een basisplaats. In vijf competitieduels was hij drie keer trefzeker. Llorente moet het met invalbeurten doen, maar scoorde daarin wel al één keer.

Onderlinge historie

Voor de 228ste keer staat de Derby della Mole op het programma. In de Serie A werd het duel al 136 keer afgewerkt en Juventus won daarvan 67 keer. Torino zegevierde 49 keer, terwijl 46 ontmoetingen onbeslist bleven. De laatste vier edities eindigden allemaal in een overwinning voor Juve. In de laatste acht competitieduels met Torino werd zelfs geen treffer geïncasseerd; Torino wacht al 730 minuten op een doelpunt tegen zijn stadgenoot.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
26/02/2008 Juventus - Torino 0-0 Serie A
25/10/2008 Juventus - Torino 1-0 Serie A
07/03/2009 Torino - Juventus 0-1 Serie A
01/12/2012 Juventus - Torino 3-0 Serie A
28/04/2013 Torino - Juventus 0-2 Serie A

Bekijk hier al onze video's