'Als Pirlo gaat, kunnen we net zo goed het stadion afbreken'

In Italië nemen de geruchten over de toekomst van Andrea Pirlo toe. De 34-jarige spelverdeler van Juventus moet blijven, zo laat zijn teamgenoot Gianluigi Buffon in niet mis te verstane bewoordingen weten.

'Als Pirlo gaat, kunnen we net zo goed het stadion afbreken'

Pirlo heeft in Turijn nog een verbintenis tot medio 2014, maar omdat nog niets bekend werd over een eventueel nieuw contract blijft het zicht op zijn toekomst troebel.

Buffon meent dat Juve niet dezelfde fout moet maken als in de zomer van 2012 toen Alessandro del Piero na bijna twintig jaar trouwe dienst geen nieuw contract meer kreeg.

'Een speler als Pirlo laten gaan, daar moeten we niet eens over nadenken', aldus Buffon. 'Als we dat doen, kunnen we net zo goed het stadion steen voor steen slopen, naar huis gaan en stoppen met voetbal. Ik hoop dat we het nooit zonder deze goede speler hoeven te doen.'

Met Pirlo won Buffon in 2006 de wereldtitel. Onlangs was een wissel van Pirlo eveneens reden voor meer gespeculeer. Hij beende na te zijn vervangen direct door naar de catacomben, waarop trainer Antonio Conte maatregelen nam. Een speler van Juventus die voortaan na een wissel, mits niet geblesseerd, direct het kleedlokaal opzoekt krijgt een maand schorsing. Buffon en Pirlo staan met de landskampioen twee punten achter op koploper AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen