Doelman Mulder loodst tien Feyenoorders naar kwartfinales

Feyenoord heeft zich ten koste van Heracles Almelo voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi geplaatst. Met tien man sleepten de Rotterdammers in de verlenging een strafschoppenserie uit het vuur, waarna Erwin Mulder de zesde Heracles-strafschop van Ben Rienstra stopte. In de reguliere speeltijd was het 1-1 geworden.

In Almelo werd het duel voorafgegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van Martin Koeman. De vader van Feyenoord-coach Ronald Koeman overleed woensdag op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Feyenoord speelde zodoende ook met rouwbanden. De coach van de bezoekers was door de familieomstandigheden niet aanwezig bij het bekerduel.

De Rotterdammers kwamen al in de openingsfase op voorsprong. Graziano Pellè kon in het Almelose strafschopgebied aannemen en uit de draai de bal in de hoek plaatsen. De Italiaan vierde zijn doelpunt door de rouwband te kussen.

Halverwege het eerste bedrijf kwamen de Tukkers langszij. Halfslachtig ingrijpen van Stefan de Vrij zorgde ervoor dat de bal voor de voeten van Bryan Linssen viel. Hij prikte de bal in de hoek.

Blessureleed
Feyenoord, dat Ruben Schaken in de basis zag terugkeren na blessureleed, en Heracles hielden elkaar na rust in bedwang ondanks kansen aan beide kanten. Verlenging moest zodoende uitkomst bieden.

Direct na de start van de verlenging moest Feyenoord met tien man verder. De Vrij pakte zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Feyenoord hield het kleine half uur stand en sleepte een strafschoppenserie uit het vuur. Daarin groeide Mulder (foto) uit tot de held door de inzet van Rienstra te stoppen. Zo blijft Feyenoord in de race voor de KNVB-beker en kan Heracles zich op de competitie richten.