Doek kan dit weekeinde al vallen voor Go Ahead Eagles

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Go Ahead Eagles moet zaterdag winnen van FC Groningen in de strijd om lijfsbehoud.

Doek kan dit weekeinde al vallen voor Go Ahead Eagles
Speelronde: 32
Aftrap: zaterdag, 20.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Hekkensluiter Go Ahead Eagles rest geen andere keuze dan minimaal twee van de laatste drie Eredivisie-duels te winnen. Anders is een afzink naar de Jupiler League definitief. FC Groningen staat tiende en aast nog nadrukkelijk op deelname aan de play-offs om een Europees ticket.

• Go Ahead Eagles trad in Eredivisie-verband zestien keer eerder voor eigen publiek aan tegen FC Groningen en kwam in de helft van die duels als winnaar uit de strijd. Zes keer leverde de confrontatie geen winnaar op en FC Groningen won slechts tweemaal.

• De laatste keer dat FC Groningen op het hoogste niveau verloor van Go Ahead Eagles was op 23 mei 1995. Destijds triomfeerde de ploeg uit Deventer met 2-3 in het Hoge Noorden.

• Go Ahead Eagles kan als het even tegenzit dit weekeinde al degraderen. Dat is het geval als de ploeg van coach Robert Maaskant verliest en zowel Sparta als NEC zegeviert. Zelfs een gelijkspel kan al fataal zijn voor Go Ahead.

In het Hoge Noorden eindigde FC Groningen - Go Ahead Eagles in een 1-1 gelijkspel.
In het Hoge Noorden eindigde FC Groningen - Go Ahead Eagles in een 1-1 gelijkspel.

• Maaskant was in het verleden actief als trainer bij FC Groningen, zoals Jarchinio Antonia als speler een verleden heeft bij de noorderlingen. In 47 competitiewedstrijden voor FC Groningen tussen 2014 en 2016 maakte de huidige aanvaller van Go Ahead Eagles twee doelpunten.

• FC Groningen kwam in zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie niet tot winst. In die serie speelde het team van coach Ernest Faber drie keer gelijk en ging ze drie keer onderuit.

• Gedurende de afgelopen vier seizoenen veroverde FC Groningen 53 punten in de astronomische lente, net zoveel als Ajax en PSV. Daarmee zijn deze drie ploegen het best op dreef in het voorjaar.

• Mimoun Mahi trof in zijn laatste drie Eredivisie-duels doel. De laatste FC Groningen-speler die dat vier wedstrijden op rij presteerde, was Goran Lovre. Daarvoor moeten we al terug tot het seizoen 2007/08.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.