Djuricic en Sulejmani starten bij Benfica met een nederlaag

Filip Djuricic en Miralem Sulejmani hebben hun eerste competitiewedstrijd bij Benfica verloren. Op bezoek bij Marítimo Funchal ging de Portugese topclub direct onderuit (2-1).

Trainer Jorge Jesus had een basisplaats ingeruimd voor Djuricic (foto boven in shirt Heerenveen), die vanaf de linkerkant actief was. Djuricic kon zijn stempel niet echt drukken op de wedstrijd. Vlak voor rust kwam Benfica zelfs achter, toen Derley vanaf de strafschopstip voor de 1-0 ruststand zorgde.

Jesus liet Djuricic, die deze zomer overkwam van SC Heerenveen, in de rust achter in de kleedkamer en bracht Ola John in het veld. Met de Nederlander in het veld werd al snel na rust de gelijkmaker geproduceerd. Een andere invaller, Rodrigo, trok de stand weer gelijk. Vervolgens was Benfica de betere ploeg, maar liep het alsnog in het mes.

Waar Benfica vorig seizoen bijna ongenaakbaar was, leed het in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen direct een nederlaag na een laat doelpunt van Leocífio Sami. Miralem Sulejmani, afgelopen zomer transfervrij overgekomen van Ajax, werd vervolgens in de slotfase nog ingebracht, maar ook hij kon een nederlaag niet voorkomen.