Djuricic tekent contract voor vijf seizoenen bij Benfica

Filip Djuricic heeft zijn droomtransfer gekregen. De 21-jarige Servische spelbepaler verruilt SC Heerenveen na dit seizoen voor Benfica. De aanvallende middenvelder zal in Portugal een contract voor vijf seizoenen tekenen.

Djuricic tekent contract voor vijf seizoenen bij Benfica

Met de transfer heeft de clubleiding van de Friezen de hoofdprijs afgedongen. Benfica betaalt voor Djuricic ruim zes miljoen euro, waarbij het bedrag door premies nog kan oplopen tot acht miljoen euro. De speler had na dit seizoen in het Abe Lenstra Stadion nog slechts een eenjarig contract.

Benfica meldde zich eind januari voor de eerste keer bij Heerenveen. Nadat zowel Ajax als FC Twente concrete interesse toonde, sloeg de Portugese club toe. Voor Djuricic zelf was Benfica direct de eerste keuze. De Serviër is sinds zijn jeugd fan van de club uit Lissabon.

Door de verkoop verschaft SC Heerenveen zich tevens de tijd en ruimte om een deel van het bedrag te herinvesteren in de selectie voor komend seizoen. Djuricic zal bij Benfica circa 750 duizend euro netto per jaar gaan verdienen. Dat is meer dan FC Twente hem onlangs heeft aangeboden.

Benfica heeft eveneens belangstelling voor Ajax-aanvaller Miralem Sulejmani, maar hij heeft in tegenstelling tot Djuricic nog niets getekend. Ook FC Porto is geïnteresseerd in de Ajacied. (Freek Jansen en Tom Knipping)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen