Djokovic: 'Toekomst Bologna onduidelijk bij degradatie'

Reacties

Het is nog maar de vraag of Damjan Djokovic (24) zich komende zomer bij de selectie van Bologna zal voegen. De Nederlandse middenvelder met Kroatische en Servische roots is dit seizoen door de Italiaanse club verhuurd aan het Roemeense CFR Cluj. Enkele weken terug hadden beide partijen een akkoord over een vernieuwd contract.

Djokovic: 'Toekomst Bologna onduidelijk bij degradatie'

'De afspraak was dat ik zou terugkeren bij Bologna. Alleen is dat besproken voordat de club in de degradatiezorgen zou belanden', vertelt Djokovic aan Voetbal International. 'Mocht Bologna daadwerkelijk uit de Serie A degraderen dan zullen mijn plannen veranderen.'

Vorige zomer tekende de middenvelder, die in Nederland alleen als jeugdspeler actief was voor ADO Den Haag, Excelsior en Sparta, een driejarig contract bij Bologna. Die club had hem overgenomen van het in de Serie B actieve Cesena, maar verhuurde hem meteen door naar Cluj.

'Hier blijven doe ik liever niet', stelt Djokovic, deze jaargang bij CFR Cluj goed voor 22 competitieduels en drie goals. 'Want ook bij Cluj is de situatie niet helemaal duidelijk. Veel clubs in de Roemeense competitie hebben financiële problemen. Maar het zal vooral afhangen van Bologna, want zelfs bij degradatie zullen ze me niet transfervrij laten gaan.'

Tijdens de voorbije winterstop was er al even sprake van dat hij tussentijds zou worden teruggehaald. Bologna, met nog drie ronden te spelen achttiende in de Serie A, nam die periode afscheid van international Alessandro Diamanti, die naar het Chinese Guangzhou Evergrande toog. Ook toonde Bologna interesse in de Nederlandse middenvelder Nicandro Breeveld, eveneens uitkomend in Roemenië voor Pandurii Târgu Jiu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.