Djokovic na doelpunt van vijftig meter: 'Goed gemikt hè?'

De overwinning van CFR Cluj in de Roemeense competitie op Sageata Navodari (6-1) was vanwege de hoge uitslag al bijzonder spectaculair, maar het openingsdoelpunt van Damjan Djokovic gaf de monsterzege nog wat extra cachet. Vanaf ongeveer vijftig meter schoot de in Nederland opgegroeide Kroatische middenvelder raak.

Djokovic na doelpunt van vijftig meter: 'Goed gemikt hè?'

In de tweede minuut van de wedstrijd kreeg Djokovic (23) de bal vlakbij de middenlijn in zijn voeten na een afgeslagen corner. De van Bologna gehuurde middenvelder, die in de jeugd uitkwam voor Sparta Rotterdam, knalde de bal met links met een hoge boog weer het doelgebied in, waarna de bal over de verkeerd gepositioneerde doelman Krisztian Pogacsics heen in het doel stuiterde.

'Zo'n bizarre goal heb ik nog nooit gemaakt, maar hij telt gewoon, dus ik maak ze graag', laat Djokovic weten aan Voetbal International. 'Als ik de bal voorzet probeer ik het de keeper zo moeilijk mogelijk te maken door hard richting doel te trappen, zodat er een kansje is dat hij in het doel gaat als niemand hem aanraakt. Ik schoot de bal deze keer wat opportunistisch het strafschopgebied in, maar de keeper verslikte zich doordat het veld glad was en de bal stuiterde zó de kruising in. Goed gemikt hè?'

Door de ruime overwinning steeg Cluj naar de negende plaats. Een plek op de ranglijst die niet aansluit bij de ambities van de club. 'We hebben de afgelopen weken te vaak punten laten liggen', erkent Djokovic, die in twaalf competitieduels drie keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen