Dinamo Zagreb voor tiende keer op rij kampioen van Kroatië

Reacties

Dinamo Zagreb is met grote overmacht kampioen geworden van Kroatië. Met nog vier speelronden te gaan is de club niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Dinamo Zagreb voor tiende keer op rij kampioen van Kroatië

Kroatië, in 1998 nog trots derde op het wereldkampioenschap, kent al jaren een zeer eentonige competitie. Voor Dinamo Zagreb lijkt het binnenhalen van de landstitel een formaliteit. Het elftal van trainer Zoran Mamic is deze jaargang zelfs ongeslagen.

'We wisten dat de titel uiteindelijk zou komen en het een bevestiging van onze dominantie zou zijn', liet Mamic weten op de website van de UEFA. Manchester United-huurling Ángelo Henríquez was de grote blikvanger van zijn ploeg. Hij scoorde er drie in de kampioenswedstrijd bij NK Split (1-5).

Topscorer
Nummer twee NK Rijeka (in de Europa League nog met wisselend succes actief tegen Feyenoord) kon nog een tijdje volgen, maar raakte mede door de verkoop van Andrej Kramaric (Leicester City) achterop. Kramaric is met 21 goals in een half seizoen nog wel topscorer van de 1. HNL.

Voor Dinamo Zagreb is het de tiende landstitel op rij en de zeventiende sinds de start van de competitie (1992) in het onafhankelijke Kroatië. Schrijnend is de terugval van Hajduk Split. Ooit was dat de grote rivaal, maar dit seizoen staat de gewezen topclub als nummer drie liefst 37 punten (!) achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.