Celtic met Van Dijk langs Zagreb, punt voor Van Wolfswinkel

Reacties

Het Celtic van de Nederlander Virgil van Dijk boekte een nipte zege in eigen huis tegen Dinamo Zagreb. De overige landgenoten waren minder succesvol.

Celtic met Van Dijk langs Zagreb, punt voor Van Wolfswinkel

Celtic - Dinamo Zagreb 1-0
Celtic, met Virgil van Dijk in de basis en Derk Boerrigter buiten de wedstrijdselectie, heeft een zwaarbevochten zege geboekt in eigen huis tegen Dinamo Zagreb. De Schotten wonnen met mininaal verschil van de Kroatische topclub dankzij de vroege treffer (na zes minuten) van Kris Commons.

HJK Helsinki – Club Brugge 0-3
Zonder Ruud Vormer in de wedstrijdselectie heeft Club Brugge de eerste zege in de groepsfase van de Europa League in de pocket. Een eigen doelpunt van Helsinki-verdediger Markus Heikkinen hielp de Belgische club op weg in Finland. Namens de ploeg van trainer Michel Preud'homme, in het verleden de eindverantwoordelijke bij FC Twente, voerden Tom De Sutter en Laurens De Bock de score verder op in het Sonera Stadium.

Villarreal - Apollon Limassol 4-0
Dustley Mulder kwam donderdagavond niet in actie tijdens de aftraffing van Limassol op bezoek bij Villarreal. De Spaanse subtopper opende al na negen minuten de score via Gerard. Javier Espinosa zette vlak voor de rust de marge op twee, terwijl de spits vroeg in de tweede helft de score opvoerde naar 3-0. Het slotakkoord was voor Gerard, die net als Espinosa zijn tweede treffer van de avond aantekende.

Saint-Étienne - Dnjepr Dnjepropetrovsk 0-0
Geen treffers in Saint-Étienne, maar wel een basisplaats voor Ricky van Wolfswinkel. De Nederlander lijkt steeds meer zijn draai te vinden bij zijn Franse werkgever. De voormalige spits van onder meer Vitesse, FC Utrecht en Sporting Lissabon toonde in de laatste weken zijn waarde als aangever en afmaker, maar kon donderdagavond niet het verschil maken. Trainer Christophe Galtier liet de tweevoudig Oranje-international wel de hele wedstrijd staan. De beste kans was overigens voor de bezoekers, maar Nikola Kalainic faalde vanaf elf meter.

FC Zürich - Borussia Mönchengladbach 1-1
Ook FC Zürich en Borussia Mönchengladbach houden een punt over aan de tweede groepswedstrijd in de Europa League. Frank Etoundi opende de score namens Zürich, terwijl de Noor Havard Nordtveit zorgde voor het slotakkoord namens Borussia Mönchengladbach. Bij de Duitsers zat Roel Brouwers de hele wedstrijd op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.