Brouwers grijpt groepswinst, Vormer verder in Europa

Ruud Vormer heeft zich met Club Brugge verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Europa League. Roel Brouwers deed met het al geplaatste Borussia Mönchengladbach goede zaken.

Borussia Mönchengladbach - FC Zürich 3-0
Middels een overtuigende zege op FC Zürich verzekerde Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers in de basis stond, zich van de koppositie in Groep A. Patrick Hermann en Branimir Hrgota (2x) namen tegen Zürich de doelpunten voor hun rekening. De Zwitsers zijn door de nederlaag uitgeschakeld.

Villarreal gaat door een 0-2 overwinning op het Asteras Tripolis van Dustley Mulder namelijk met de tweede plaats aan de haal in de groep. Gerard Moreno en Luciano Vietto maakten de doelpunten voor de Spanjaarden tegen de Grieken, die als vierde eindigen in de poule.

Club Brugge - HJK Helsinki 2-1
Ruud Vormer is ook na de jaarwisseling met Club Brugge actief in de Europa League. Via een benutte strafschop van Felipe Gedoz kwamen de Belgen in de eerste helft op voorsprong. HJK maakte kort na de pauze gelijk via Macoumba Kandji en moest op dat moment nog vier keer scoren om zich ten koste van de ploeg van Vormer voor de laatste 32 te plaatsen. Dat lukte de Finnen echter niet. Sterker nog: de thuisclub trok aan het langste eind door een goal van Lior Rafaelov vlak voor tijd.

Club Brugge eindigt in Groep B als eerste. Torino gaat door als nummer twee na een 1-5 overwinning op FC Kopenhagen, dat door rode kaarten van Mikael Antonsson en ex-PSV'er Mathias Zanka Jørgensen vijftig minuten met negen man speelde.

Dinamo Zagreb - Celtic 4-3
Virgil van Dijk leed met Celtic een nederlaag op bezoek bij Dinamo Zagreb. De verliespartij blijft zonder gevolgen voor Van Dijk en consorten, want de Schotten waren in Groep D al gegarandeerd van de tweede plaats achter groepswinnaar Red Bull Salzburg (dat met 4-1 won van Astra Giurgiu).

Panathinaikos – Estoril 1-1
Voor het al uitgeschakelde Panathinaikos stond in de thuiswedstrijd tegen Estoril behalve de winstpremie en punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst weinig meer op het spel. Zonder David Mendes da Silva, maar mét Ouasim Bouy, gaf de ploeg van trainer Yannis Anastasiou zijn eerste zege in de groepsfase van de Europa League uit handen. Nikos Karelis leek met zijn treffer in de 55ste minuut uit te groeien tot matchwinner, maar Kléber maakte drie minuten voor tijd nog gelijk. Estoril eindigt als derde in Groep E met vijf punten, Panathinaikos is laatste met slechts twee punten.