Dienaar Graafland treurt over dreigend pensioen

Reacties

Voor Ronald Graafland dreigt een gedwongen afscheid van het betaalde voetbal. Feyenoord besloot het aflopende contract van de loyale reservedoelman niet te verlengen. Daardoor lijkt zijn carrière als een nachtkaars uit te gaan.

Dienaar Graafland treurt over dreigend pensioen

'Ik was graag nog een jaartje doorgegaan', treurt Graafland (36) tegenover RTV Rijnmond. Feyenoord dacht daar anders over en besloot de geboren Rotterdammer te bedanken voor zijn diensten. 'Ze hebben andere ideeën. Dat heb ik dan te accepteren', vat Graafland de voor hem bittere pil kort en bondig samen.

Graafland zal niet de geschiedenis in gaan als groot Rotterdams sportman. Al helemaal niet omdat hij in het seizoen 2010/11 onder contract stond bij Ajax. Toch is zijn carrière een bewonderenswaardige. In de door roem en zelfzucht geregeerde voetballerij, was Graafland keer op keer bereid het clubbelang boven zijn eigenbelang te plaatsen.

Want sinds hij in 1998 bij de selectie van Feyenoord kwam, speelde hij slechts 87 Eredivisiewedstrijden. Een extreem laag aantal voor een doelman die in zijn jonge jaren gezien werd als enorm talent. Ondanks dat predikaat bracht Graafland vrijwel zijn hele carriére door in de schaduw. Eerst bij Feyenoord, later bij Excelsior (waar hij twee seizoenen wél eerste keus was), Vitesse en Ajax, om in 2011 opnieuw aan de slag te gaan in Rotterdam-Zuid.

Na weer vier jaren in de marge en één optreden in de basiself (in 2013/14), lijkt Graaflands carrière dan nu echt voorbij. Toch hoopt hij dat hij niet uit De Kuip hoeft te vertrekken. Als keeperstrainer hoopt Graafland aan Feyenoord verbonden te blijven. Het is een dienende rol die hem als gegoten zit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.