Diego Costa kan tegen Italië debuteren voor Spanje

Reacties

Diego Costa kan aanstaande woensdag zijn langverwachte debuut voor Spanje maken. Bondscoach Vicente del Bosque heeft de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan opgeroepen voor het oefenduel met Italië. Er is in die selectie geen plaats voor Fernando Torres, David Villa, Juan Mata en Fernando Llorente.

Diego Costa kan tegen Italië debuteren voor Spanje

Diego Costa (op de foto met Jordi Alba) koos na lang touwtrekken tussen de Braziliaanse en de Spaanse bond voor Spanje. In november moest hij door een spierblessure echter verstek laten gaan. Dat de topscorer van Atlético Madrid nu opnieuw bij de selectie zit en Torres, Villa, Mata en Llorente niet, zegt volgens Del Bosque nog niets over zijn definitieve keurkorps voor het WK in Brazilië, waar Spanje op 13 juni de eerste tegenstander is van het Nederlands elftal.

'Deze selectie is puur gemaakt voor het duel met Italië, het zegt nog niets voor het WK. Costa is geselecteerd op basis van zijn uitstekende vorm bij Atlético, maar ook spelers die niet zijn opgeroepen hebben hun kwaliteiten. Van Llorente ben ik bijvoorbeeld ook erg gecharmeerd, en zo zijn er meer. De concurrentie is hevig.'

Net zoals zijn twee oefeninterlands voor Brazilië van maart vorig jaar niet bindend zullen zijn, betekent ook een eventueel optreden tegen Italië voor Diego Costa nog geen definitieve keuze wat zijn interlandloopbaan betreft. Dat de 25-jarige spits komende zomer in zijn vaderland uitkomt voor Spanje, daar twijfelt echter niemand aan. Met 21 goals hoeft hij in de Spaanse competitie alleen onder te doen voor Cristiano Ronaldo, die met 22 treffers topscorer is.

Overigens heeft Jesé Rodríguez, Ronaldo's ploeggenoot bij Real Madrid, geen invitatie gekregen van Del Bosque. Het 21-jarige Spaanse talent was in 2014 al zes keer trefzeker en zit bij de selectie van Jong Spanje. Real-rechtsback Álvaro Arbeloa valt eveneens buiten de boot. De laatste jaren was Arbeloa op die positie juist nog vaste keus in de Spaanse nationale ploeg.

De volledige selectie van Spanje

Doel: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli) en Víctor Valdés (Barcelona).
Verdediging: Jordi Alba (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli), César Azpilicueta (Chelsea), Juanfran (Atlético Madrid), Javi Martínez (Bayern München) en Sergio Ramos (Real Madrid).
Middenveld: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Jesús Navas (Manchester City), David Silva (Manchester City), Thiago (Bayern München) en Xavi (Barcelona).
Aanval: Diego Costa (Atlético Madrid), Álvaro Negredo (Manchester City) en Pedro (Barcelona).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.