Strijd om Diego Costa duurt mogelijk voort tot start van WK

De kans is groot dat Diego Costa volgend jaar aanwezig is tijdens het WK in zijn geboorteland Brazilië, maar de vraag is nog steeds voor welk land hij dan speelt. Brazilië strijdt met Spanje om de gunsten van de aanvaller.

Strijd om Diego Costa duurt mogelijk voort tot start van WK

Diego Costa is dit seizoen een van de uitblinkers bij Atlético Madrid, dat nog zonder puntenverlies is in de Primera División. Ondanks de tien doelpunten in acht duels van de 25-jarige aanvaller, die eerder dit jaar al twee vriendschappelijke interlands speelde namens zijn geboorteland, geeft bondscoach Luiz Felipe Scolari van Brazilië de voorkeur aan anderen.

Omdat Diego Costa al ruim vijf jaar speelt in Spanje, heeft hij óók de nationaliteit van dat land aangenomen. Volgens de richtlijnen van de wereldvoetbalbond (FIFA) moest Brazilië eerst officieel bevestigen dat de aanvaller niet in competitieve interlands heeft gespeeld. Nu dat is gebeurd staat niets een debuut van Diego Costa in het nationale team van Spanje nog in de weg.

Maar tegelijkertijd weigert Brazilië de hoop op Diego Costa op te geven. Scolari gaf dinsdag al aan dat de aanvaller op een lijst met 45 spelers staat die in aanmerking komen voor de WK-selectie, terwijl de Braziliaanse voetbalbond (CBF) officieel heeft laten weten aan de Spaanse bond (RFEF) dat het overweegt om Diego Costa te selecteren voor de vriendschappelijke interland van 16 november tegen Honduras. Een dag eerder oefent Spanje tegen Rusland.

Maar mocht Diego Costa tijdens een van deze wedstrijden in actie komen, dan is het nog steeds geen uitgemaakte zaak voor welk land hij speelgerechtigd is. Aangezien het in beide gevallen niet om een officiële wedstrijd gaat, is de keuze van de in Lagarto geboren aanvaller dan niet definitief. Pas tijdens het WK, als Brazilië en Spanje voor het eerst weer een competetieve interland spelen, staat de beslissing vast als hij dan in actie komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen