Braziliaan Diego Costa kandidaat voor spitspositie Spanje

Weinig trainers kunnen over zoveel topspitsen beschikken als Vicente Del Bosque. Het luxeprobleem van de Spaanse bondscoach wordt nog groter, want Diego Costa van Atlético Madrid verwacht deze week de Spaanse voetbalnationaliteit te verkrijgen.

Braziliaan Diego Costa kandidaat voor spitspositie Spanje

Diego Costa (24) is Braziliaan van geboorte, maar bezit ook een Spaans paspoort. De aanvaller speelde in maart twee wedstrijden voor zijn geboorteland, maar mag nog van voetbalnationaliteit wisselen omdat het om oefenduels ging.

Na een toenadering van de Spaanse voetbalbond RFEF afgelopen zomer besloot Diego Costa dat hij voor het Spaanse team wil gaan spelen. Hij verwacht dat de FIFA hem daar deze week toestemming voor geeft. Althans, dat meldt het Spaanse AS.

Mocht het groene licht komen, dan kan bondscoach Del Bosque voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Georgië van 11 en 15 oktober waarschijnlijk al over de huidige topscorer van de Primera División beschikken.

Diego Costa, die in zes competitieduels voor Atlético zeven keer scoorde, lijkt in de aanloop naar het WK op een serieuze kans te mogen rekenen aangezien zijn wisseling van voetbalnationaliteit op initiatief van de Spaanse bond tot stand kwam.

Discussie
De bezetting van de spitspositie van La Roja is al jaren onderwerp van discussie. Die situatie wordt weerspiegeld in de keuzes van Del Bosque, die in 2013 alleen al een beroep deed op vijf verschillende spitsen: Roberto Soldado, Alvaro Negredo, Fernando Llorente, David Villa en Fernando Torres.

In de afgelopen drie interlands van Spanje, posteerde Del Bosque telkens een andere aanvaller in de basis. Hij koos dit kalenderjaar zelfs enkele malen voor een tactiek zonder frontman, door Cesc Fàbregas als 'valse spits' te laten acteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen