Del Bosque: 'We hadden Costa graag aan het werk gezien'

Spanje gaat zich na de succesvolle kwalificatiereeks voorbereiden op het WK van volgend jaar in Brazilië. Opvallend genoeg start de regerend wereldkampioen met een oefenwedstrijd tegen Equatoriaal Guinea, niet bepaald een hoogvlieger in het mondiale voetbal. Bondscoach Vicente del Bosque ziet dat echter anders.

Del Bosque: 'We hadden Costa graag aan het werk gezien'

'We hebben ze twee wedstrijden aan het werk gezien in de WK-kwalificatie. Het is een team met beperkingen, maar ook met een aantal sterke punten waarmee ze het ons lastig kunnen maken', legt Del Bosque uit. 'Overigens is het zo dat vrijwel iedere nationale ploeg zich steeds beter wapent, waardoor grote overwinningen minder vaak voorkomen.'

Del Bosque, die eerder zijn contract tot en met het EK 2016 verlengde, wil zijn ploeg klaarstomen voor de eindronde van komende zomer. In dat kader is met name de absentie van Diego Costa (spierblessure) zonde. 'Of de afmelding van Costa een tegenslag is? Ja. we hadden hem graag aan het werk gezien.'

De geboren Braziliaan maakte eind oktober bekend dat hij wil uitkomen voor de Spaanse nationale ploeg en niet voor zijn geboorteland. Diego Costa ontpopt zich sinds het vertrek van Radamel Falcao naar AS Monaco als de nieuwe aanvalsleider van Atlético Madrid. Dit seizoen was de 25-jarige aanvaller al goed voor dertien goals in de Primera División en drie in de Champions League.

Luxeprobleem
'Costa is een project voor de lange termijn en niet alleen voor november. Je kunt ook, om wat voor reden dan ook, pas debuteren op het WK', aldus Del Bosque, die voor de spitspositie met een luxeprobleem zit opgescheept. Álvaro Negredo (Manchester City), Fernando Llorente (Juventus) en David Villa (Atlético Madrid) zijn tegen de Afrikanen van de partij.

Fernando Torres (Chelsea), die momenteel spierklachten heeft, en Roberto Soldado (Tottenham Hotspur) daarentegen niet. Toch wilde de coach daar geen conclusies aan verbinden. 'Torres? Hij heeft meer dan honderd interlands gespeeld. Hij is altijd in onze gedachten', zegt Del Bosque.

De bondscoach zag Cesc Fàbregas afvallen met een knieblessure. De middenvelder van Barcelona is vervangen door zijn ploeggenoot Marc Bartra. Tot slot is het meespelen van Javi Martínez (Bayern München) een vraagteken. De verdediger annex middenvelder is pas hersteld van een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen