Llorente ondanks enorme concurrentie blij met Diego Costa

In de aanloop naar het WK van komende zomer is de strijd om de spitspositie in het Spaanse elftal losgebarsten. In tegenstelling tot de laatste linie en het middenveld was het voorin vooral stuivertje wisselen. De enorme concurrentie is na de keuze van Diego Costa voor de wereldkampioen alleen maar toegenomen.

Llorente ondanks enorme concurrentie blij met Diego Costa
Diego Costa juicht namens Atlético Madrid.
Diego Costa juicht namens Atlético Madrid.

'Het is nog een lange race van zes à zeven maanden voordat het WK begint', weet Juventus-aanvaller Fernando Llorente (foto boven), die ondanks de toegenomen concurrentie alleen maar blij is met de komst van de aanvaller van Atlético Madrid. 'Costa is een geweldige speler, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team. Ik weet zeker dat de bondscoach blij is dat hij hem erbij heeft.'

De geboren Braziliaan maakte eind oktober bekend dat hij wil uitkomen voor de Spaanse nationale ploeg en niet voor zijn geboorteland. Diego Costa ontpopt zich sinds het vertrek van Radamel Falcao naar AS Monaco als de nieuwe aanvalsleider van Atlético Madrid. Dit seizoen was de 25-jarige aanvaller al goed voor dertien goals in de Primera División en drie in de Champions League.

Bondscoach Vicente del Bosque heeft voldoende keuze voor de nummer 9-positie. Naast de aanvallers Fernando Torres (Chelsea), Álvaro Negredo (Manchester City), Roberto Soldado (Tottenham Hotspur), Diego Costa, David Villa (beiden Atlético Madrid), Michu (Swansea City) en Llorente (Juventus) kan de ervaren trainer ook een beroep doen op Cesc Fabregas als valse spits, zeg maar de rol die Lionel Messi invult bij Barcelona.

Tijdens het toernooi om de Confederations Cup van afgelopen zomer losten Torres en Villa elkaar voornamelijk af in de spits. Torres was in Brazilië, dat met de eindzege aan de haal ging in de finale tegen Spanje (3-0), vier keer trefzeker en Villa maakte drie doelpunten. In de kwalificatiereeks voor het WK van volgend jaar waren Negredo en Pedro de meest slagvaardige aanvallers.

Álvaro Negredo viert zijn treffer tegen Wit-Rusland (2-1)
Álvaro Negredo viert zijn treffer tegen Wit-Rusland (2-1)

De kleine buitenspeler van Barcelona nam vier goals voor zijn rekening, terwijl Negredo in de laatste drie kwalificatieduels telkens trefzeker was. Llorente kwam op de weg naar het WK van 2014 én tijdens de strijd om de Confederations Cup niet in actie. Zijn laatste interland dateert van augustus dit jaar: het oefenduel met Ecuador (2-0 overwinning).

Equatoriaal Guinea is komende zaterdag de tegenstander van Spanje in een vriendschappelijke interland ter voorbereiding op de eindronde van volgend jaar in Brazilië. Negredo, Villa en Llorente zijn van de partij tegen de Afrikanen, Costa niet. De aanvaller van Atlético Madrid kampt met een spierscheuring in een bovenbeen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen