Scolari: 'Zou Diego Costa op dit moment oproepen voor WK'

De Braziliaanse bondscoach Felipe Scolari heeft een nieuwe steen in de vijver gegooid in de strijd om Diego Costa, die zijn keuze tussen Brazilië en Spanje heeft gemaakt. 

Scolari: 'Zou Diego Costa op dit moment oproepen voor WK'

Dankzij diens indrukwekkende seizoen met Atlético Madrid heeft de discussie rond Diego Costa's interlandcarrière een vlucht genomen. De in Brazilië geboren aanvaller met Spaans paspoort kan rekenen op de belangstelling van zowel Scolari als zijn Spaanse collega-bondscoach Vicente Del Bosque. 

Scolari, die al eerder stelde dat Diego Costa ten onrechte wordt begeerd door de Spaanse bond, heeft de intentie de 25-jarige aanvaller voor zich te winnen. Door een grap van een radiozender liet de Braziliaanse bondscoach zich in zijn kaarten kijken.

'Ik ben van plan Diego Costa op te roepen voor de vriendschappelijke wedstrijden in november tegen Honduras en Chili', zei Scolari op een vraag van een Spaanse radiostadion, dat zich voordeed als Enrique Cerezo, voorzitter van Atlético Madrid. 'Daarna beslissen we wie we selecteren voor het WK. Maar als het WK vandaag of morgen zou zijn, dan zou Diego erbij zitten.'

Maar mogelijk is de actie van Scolari tevergeefs. Diego Costa bevestigde dinsdag zijn vorm door namens Atlético twee treffers voor zijn rekening te nemen in het Champions League-duel met Austria Wien, en liet na afloop weten dat hij de knoop heeft doorgehakt.

'Ik heb mijn beslissing genomen, maar het is nog niet het moment die wereldkundig te maken'. zei de aanvaller. 'Mensen die het moeten weten, zijn op de hoogte. Ik heb geen twijfels over wat ik ga doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen