Diego Costa helpt Chelsea op weg, eerste punt voor Koeman

Chelsea heeft pas na rust afstand genomen van promovendus Leicester City. Ronald Koeman pakte met Southampton zijn eerste punt tegen West Bromwich Albion.

Chelsea – Leicester City 2-0
Een helft lang slaagde Leicester erin om het Chelsea lastig te maken. De promovendus speelde brutaal vooruit en hield daarmee The Blues weg bij het eigen doel. Pas na de hervatting slaagde Chelsea erin om de druk op Leicester op te voeren. Namens de thuisploeg raakte Oscar de paal en stuitte Cesc Fàbregas in kansrijke positie op doelman Kasper Schmeichel. Aan de andere kant kreeg David Nugent een vrije doortocht naar Thibaut Courtois, maar de Belgische keeper redde knap.

Na ruim een uur zorgde aanwinst Diego Costa voor de openingstreffer van Chelsea. De Spaanse spits profiteerde optimaal van goed voorbereidend werk van Branislav Ivanovic. Daarmee was het verzet van Leicester gebroken. Dertien minuten voor tijd gooide Eden Hazard het duel definitief in het slot. Hij rondde een individuele actie af met een schot in de verre hoek.

De comfortabele voorsprong gaf manager José Mourinho de kans om Didier Drogba in de slotfase zijn rentree te laten maken op Stamford Bridge. Het leverde de 36-jarige Ivoriaan een staande ovatie op. Zelfs clubeigenaar Roman Abramovich klapte zijn handen stuk voor Drogba, die tussen 2004 en 2012 ook voor Chelsea speelde.

Southampton – West Bromwich Albion 0-0
Ronald Koeman heeft zijn eerste punt als manager van Southampton binnen. In de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion bleef hij steken op een doelpuntloos gelijkspel. Net als vorige week tegen Liverpool (2-1 verlies) maakte Dusan Tadic indruk, maar Ben Foster voorkwam met twee reddingen een doelpunt van de Serviër.

Graziano Pellè speelde de volledige wedstrijd voor Southampton, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt in de Premier League.

In de zeventigste minuut was James Ward-Prowse nog het dichtst in de buurt van een doelpunt. De negentienjarige middenvelder schoot een vrije trap tegen de paal. Jos Hooiveld bleef de hele wedstrijd op de reservebank.