Di Matteo belandt bij Schalke in gevreesd krachtenveld

Reacties

Schalke 04 heeft voor het bijna traditionele recept gekozen als antwoord op de ontevredenheid over de prestaties. Roberto Di Matteo is de nieuwe trainer op wie de club nu vertrouwt.

Di Matteo belandt bij Schalke in gevreesd krachtenveld

'De prestaties hebben de laatste weken steeds grote fluctuaties laten zien', zei Schalke-manager Horst Heldt over de reden voor het ontslag van coach Jens Keller. 'Ook het positieve als de zeven punten in de Engelse weken en de kers op de taart - de zege op Borussia Dortmund - hebben geen blijvend effect gehad.'

De knappe resultaten in de Champions League konden Keller niet redden. Het gebrek aan constante prestaties zat de clubleiding dwars. Schalke 04 heeft gekozen voor de oplossing die het de laatste jaren al veelvuldig toepaste. Want sinds Huub Stevens in 2002 zijn contract uitdiende, zijn alle met veel vertrouwen aangestelde trainers steeds voortijdig vertrokken uit Gelsenkirchen.

Ook de Nederlandse coach onderging dat lot bij zijn tweede periode in dienst van Die Königsblauen. In december 2012 volgde Keller hem op, maar 22 maanden later ondervond hijzelf hoe Schalke omgaat met de trainers als de resultaten niet aan de verwachtingen voldoen.

In november 2012 was Jens Keller (rechts) als jeugdtrainer van Schalke toeschouwer bij een training van Huub Stevens (links).
In november 2012 was Jens Keller (rechts) als jeugdtrainer van Schalke toeschouwer bij een training van Huub Stevens (links).

Het is nu aan Roberto Di Matteo de trend te doorbreken. De Italiaanse oud-international heeft als hoofdtrainer alleen gewerkt op het hoogste niveau bij West Bromwich Albion en Chelsea, waar hij zich van assistent uiteindelijk opwerkte tot vaste manager.

In maart 2012 begon Di Matteo op Stamford Bridge als interim-opvolger van de ontslagen André Villas-Boas. Na het onverwacht winnen van de Champions League, via strafschoppen tegen het in eigen stadion spelende Bayern München, kreeg hij een vaste aanstelling voor twee jaar. Wat die waard was, bleek in november van dat jaar.

Di Matteo werd aan de kant geschoven na enkele teleurstellende resultaten. Het vertrouwen van de Chelsea-leiding in de Italiaan, die vijf maanden eerder nog 'de beste interim-manager aller tijden' was genoemd, bleek broos. Een krachtenveld zoals hij dat aantreft bij Schalke 04 is hem dus niet vreemd. Zijn acht maanden op Stamford Bridge als eindverantwoordelijke maken Di Matteo tot ervaringsdeskundige.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.