Chelsea ontslaat Di Matteo na nederlaag tegen Juve

Chelsea heeft per direct afscheid genomen van Roberto Di Matteo. De manager wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties in de Champions League, waar de Londense club op de rand van uitschakeling balanceert.

Chelsea ontslaat Di Matteo na nederlaag tegen Juve

Dinsdagavond ging Chelsea met 3-0 onderuit bij Juventus, waardoor The Blues afhankelijk zijn van koploper Shakhtar Donetsk. Alleen als de club uit Oekraïne op de laatste speeldag wint van Juventus en Chelsea in eigen huis FC Nordsjælland verslaat, plaatst de regerend Champions League-winnaar zich nog voor de achtste finales. Een salonremise in Donetsk ligt echter meer voor de hand.

Afgelopen seizoen baarde Di Matteo nog opzien door als tijdelijk opvolger van de ontslagen André Villas-Boas de Champions League te winnen. In de finale werd Bayern München na strafschoppen verslagen, waarna de Italiaan werd beloond met een vaste verbintenis door de rijke clubeigenaar Roman Abramovich.

De nederlaag tegen Juventus stond niet op zichzelf, want afgelopen zaterdag ging Chelsea al met 2-1 onderuit tegen West Bromwich Albion. Daardoor bezet de club de derde plaats in de Premier League, met vier punten achterstand op koploper Manchester City. Die club is komende zondag de tegenstander op Stamford Bridge.

Het ontslag van Di Matteo komt opmerkelijk genoeg vijf maanden nadat hij een contract tekende als hoofdtrainer tot medio 2014. Zodoende zal Chelsea de Italiaan wel een flinke som geld mee moeten geven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's