'Di María keert terug bij oude liefde en wordt ploeggenoot Kökçü'

Reacties

Ángel Di María staat voor een terugkeer bij Benfica. De Portugese topclub neemt de 35-jarige Argentijnse vleugelaanvaller transfervrij over van Juventus. Dat meldt Fabrizio Romano en wordt beaamd door alle grote Portugese kranten.

'Di María keert terug bij oude liefde en wordt ploeggenoot Kökçü'
© Pro Shots

De Portugese krant A BOLA linkte Di María maandag al een transfer naar O Glorioso op de voorpagina. Volgens Romano is die transfer nu zo goed als rond: Di María ondertekent een contract voor een jaar.

Di María speelde al eerder voor Benfica. In 2007 nam de Portugese grootmacht Di María over van het Argentijnse Rosario Central voor een transfersom van acht miljoen euro. Bij de Portugese topclub brak de vleugelaanvaller door in Europa. Mede dankzij vijf goals en twaalf assists in het seizoen 2009/2010 maakte hij Benfica voor de tweede keer in zestien jaar kampioen van Portugal (na 1994 in 2005 weer) .

Na dat jaar maakte hij een transfer naar Real Madrid, waar hij alles won wat er te winnen viel. De Argentijn stond in de basis tijdens de door Real gewonnen Champions League-finale in 2013/2014. Via Paris Saint-Germain kwam hij vorig seizoen bij Juventus terecht. Na een jaar scheiden de wegen tussen de Oude Dame en Di María al.

Afgelopen winter maakte de vleugelaanvaller een van de drie Argentijnse doelpunten in de WK-finale tegen Frankrijk. Hij maakte de 2-0 na een fraai uitgespeelde counter. Di María staat momenteel op 132 interlands en 29 goals bij Argentinië.

Bij Benfica komt Di María in een team te voetballen onder leiding van oud-PSV-trainer Roger Schmidt. Fredrik Aursnes en Orkun Kökcü zijn de andere bekenden in dit elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.