Di Canio zielsgelukkig met winst in Tyne-Wear Derby

Sunderland heeft op bezoek bij Newcastle United een belangrijke overwinning behaald. De mijnwerkersderby, die beter bekend is als Tyne Wear Derby, werd met 0-3 gewonnen. Tim Krul moest bij Newcastle kort na rust het strijdtoneel verlaten vanwege – opnieuw – een elleboog-/schouderblessure.

Di Canio zielsgelukkig met winst in Tyne-Wear Derby

Na 27 minuten kwam Sunderland op voorsprong. Stéphane Sessegnon passeerde Krul met een schuiver in de korte hoek. Die goal leidde tot een hilarisch tafereel met Sunderland-coach Paolo Di Canio in de hoofdrol. De Italiaan, die vorige week debuteerde met een 2-1 verlies tegen Chelsea, sprintte tientallen meters, sprong zo hoog als hij kon en deed een vreugdedans. Dat alles ging luid schreeuwend.

In de tweede helft moest Krul na tien minuten van het veld. Bij een botsing en daarop volgende val blesseerde hij zich aan zijn elleboog/schouder, waardoor hij niet verder kon. Vervanger Robert Elliot moest vervolgens de beslissende 0-2 toestaan. Adam Johnson krulde de bal in de verre hoek.

Pijnlijk voor Newcastle was dat een treffer van Papiss Cissé tussendoor ten onrechte werd afkegeurd vanwege buitenspel. De schitterende 0-3 was zout in de wonden van Newcastle. David Vaughan ramde de bal, nadat hij in buitenspelpositie de bal ontving, in de verre kruising. Dit keer besloot Di Canio met zijn spelers mee te juichen. Hij liet zijn doelpuntenmaker pas los toen de rest van de spelers zich al weer bijna voor de aftrap had opgesteld.

De overwinning van Sunderland betekent dat er een einde komt aan een reeks van negen (!) duels zonder winst (drie gelijk, zes verlies). Voor Newcastle is het verlies in de altijd beladen derby zuur, bovendien moet het afwachten hoelang Krul dit keer uit de roulatie is.

Ondanks de zege is Sunderland nog niet uit de degradatiezorgen, wel komt de ploeg van Di Canio op gelijke hoogte met de nummers vijftien en zestien, Aston Villa en Stoke City. Stoke heeft nog wel een duel tegoed, vanmiddag thuis tegen koploper Manchester United. Newcastle, bij wie Vurnon Anita negentig minuten op de bank bleef, blijft dertiende met maar twee punten meer dan Sunderland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen