Di Canio: 'Duel met Southampton is nu net een CL-finale'

Paolo Di Canio staat voor één van zijn belangrijkste wedstrijden als eindverantwoordelijke. De recent benoemde manager van Sunderland hield maandag een punt over aan het duel met Stoke City (1-1), terwijl komende zondag het cruciale duel met concurrent Southampton volgt.

Di Canio: 'Duel met Southampton is nu net een CL-finale'

'De thuiswedstrijd tegen Southampton is nu net een Champions League-finale', aldus Di Canio in gesprek met The Guardian. 'Het is cruciaal voor lijfsbehoud. We kunnen erin blijven, maar we moeten dan wel winnen. En mocht dat lukken tegen Southampton, dan gaan we er ook inblijven gezien het verschil in doelsaldo.'

De veelbesproken Italiaan keek tevreden terug op de wedstrijd tegen Stoke City. 'Er was maar één ploeg in de tweede helft die wilde spelen voor de winst', meldde Di Canio na de wedstrijd aan Sky Sports. 'Ik zag een team zoals ik dat graag zie: met passie en karakter.'

Sunderland bezet, met nog twee wedstrijden voor de boeg, de vijftiende plaats in de Premier League. Achtervolgers Norwich City en Newcastle United behaalden net als Sunderland 38 punten, terwijl de voorsprong op nummer achttien Wigan Athletic drie punten bedraagt.

Sunderland ontvangt komend weekend Southampton, de nummer veertien van de competitie. Mocht het elftal van Di Canio Southampton in het eigen Stadium of Light verslaan, dan neemt het de veertiende plaats over van de bezoekers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen