Deze landen strijden om de drie overgebleven WK-tickets

Reacties

Liefst 29 van de 32 deelnemers voor het WK van dit jaar staan vast. Voor de loting van vrijdag komen er geen meer bij. De drie nog te vergeven tickets worden pas in juni verdeeld. Acht landen maken nog kans op deelname aan het toernooi.

Deze landen strijden om de drie overgebleven WK-tickets
© Pro Shots

Eén van de drie tickets wordt verdiend in de kwalificatieplay-offs van de UEFA. Polen en Portugal verzekerden zich via die weg al van deelname en daar komt nog een land bij. De halve finale tussen Schotland en Oekraïne kon door de oorlog in Oekraïne echter niet worden afgewerkt. Het is nog de vraag wat er met die wedstrijd gaat gebeuren. In principe wordt er in juni gevoetbald. De winnaar staat dan in de finale tegenover Wales voor één WK-ticket.

De andere twee tickets worden vergeven via de intercontinentale play-offs. Peru plaatste zich als nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule voor die wedstrijd en staat daarin tegenover de Verenigde Arabische Emiraten of Australië. Die twee landen bepalen op 7 juni wie de play-offs haalt. De andere play-off gaat tussen Costa Rica, de nummer vier van de CONCACAF, en Nieuw-Zeeland als winnaar van Oceanië.

Play-offs:

UEFA: Wales - Schotland/Oekraïne
CONMEBOL vs AFC: Peru - Verenigde Arabische Emiraten/Australië
CONCACAF vs OFC: Costa Rica - Nieuw-Zeeland

Vrijdag is de grote dag van de WK-loting in Qatar, die om 18.00 uur Nederlandse tijd begint. Nederland zit door de plaatsing van Portugal in Pot 2. De drie landen niet nog niet bekend zijn, komen hoe dan ook in Pot 4 terecht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.