Deschamps weigert favorietenrol: 'Zwitserland groepshoofd'

Reacties

Frankrijk wordt door menigeen gezien als outsider voor de wereldtitel, maar bondscoach Didier Deschamps tempert het optimisme. Eerst maar eens het duel met Zwitserland (aftrap 21.00 uur) goed doorstaan, luidt zijn motto.

Deschamps weigert favorietenrol: 'Zwitserland groepshoofd'

Franrijk (dat al met 3-0 van Honduras won) en Zwitserland (2-1 winst op Ecuador) zijn de grote favorieten in Groep E. Frankrijk wordt betiteld als gedoodverfde groepswinnaar, maar daarmee worden de Zwitsers tekortgedaan, vindt Deschamps. 'Zij werden bij de loting aangewezen als groepshoofd. Wij niet', aldus de Franse bondscoach.

Op de wereldranglijst staat Zwitserland (zesde) er nog steeds een stuk beter door dan het veel grotere buurland Frankrijk (zeventiende). 'Zwitserland is een elftal dat vol kwaliteiten zit', vervolgt Deschamps. 'Ze plaatsten zich met groot gemak als groepswinnaar voor het WK.' Dat laatste kan van Frankrijk niet gezegd worden; Les Bleus verkregen pas een WK-deelnamebewijs na twee zinderende playoff-duels met Oekraïne (3-0 winst na 2-0 nederlaag).

Zwitserland
'In oefenduels hebben ze ook sterk gepresteerd. Ze hebben zelfs van Brazilië gewonnen', waarschuwt Deschamps, verwijzend naar de 1-0 overwinning van Zwitserland tegen de Goddelijke Kanaries van augustus vorig jaar. 'We gaan vanzelfsprekend voor de overwinning, maar als dat niet lukt is een gelijkspel ook geen slecht resultaat.'

De kracht van Frankrijk ligt in de voorhoede. In de afgelopen tien duels maakten de Fransen dertig goals, met de 8-0 tegen Jamaïca als uitschieter. Ook de 3-0 overwinning op Honduras van zondag was bijzonder overtuigend. 'Met alle respect voor de Hondurezen; veel van hun spelers komen niet eens uit in een Europese competitie. Het mag duidelijk zijn dat Zwitserland geen Honduras is', aldus Deschamps tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.